Fibaro universele dimmer 500W

Prijs en beschikbaarheid

SKU: 65037702

Beschikbaarheid: Vervangen door nieuw model

Dit product is vervangen door:
Fibaro universele dimmer 250W

Omschrijving

Dit product is vervangen door: Fibaro universele dimmer 250W.

Fibaro FGD-211 Z-Wave dimmer voor verlichting, werkt met de meeste type lichtbronnen, ook LED. Maximaal dimbaar vermogen is 500Watt.

De Fibaro FGD-211 Z-Wave domotica lampdimmer werkt met de meeste type lichtbronnen, zelfs met TL-verlichting (waarbij de dimfunctie uiteraard niet werkt). De z wave dimmer kan worden aangesloten op 2-draads of 3-draads systeem (1). De z-wave dimmer fibaro kan de aangesloten lichtbron schakelen en dimmen, hetzij door middel van een z-wave controller, direct via de verbonden (puls) wandschakelaar of via een de 2e input van een andere z-wave dimmer. U kunt namelijk 2 pulsdrukkers op de dimmer aansluiten. De 2e input kan dan via associatie gekoppeld worden aan een 2e dimmer (Deze kunt u bijvoorbeeld bij de centraaldoos van een andere lamp inbouwen). Op deze manier kunt u zonder fysieke koppeling een andere lamp schakelen/dimmen.

Deze z-wave dimmer module heeft 1 fysieke uitgang die gekoppeld is aan de 1e schakelaar. De module heeft echter wel een aansluiting voor een 2e schakelaar (dubbele schakelaar). U kunt deze 2e schakelaar ingang (welke geen fysieke aanstuurt) gebruiken om een andere z-wave dimmer aan te sturen die elders is geplaatst en waar geen fysieke schakelaar aan verbonden kan worden (misschien een module die ergens in een inbouwdoos in het plafond is geplaatst). Op deze manier kunt u toch met een dubbele schakelaar 2 lampen onafhankelijk dimmen)

De dimmer detecteert automatisch het aangesloten apparaat en beschikt over een automatische bescherming tegen overbelasting, uitschakeling en soft start functie. In geval van een oud type TL-licht of oudere types transformatoren werkt alleen de aan / uit functie, u dient dan een aantal parameters in te stellen via uw zwave gateway (zie handleiding).

Aanvullende productinformatie

Over dit artikel zijn nog geen vragen gesteld.

Stel een vraag

Er zijn geen beoordelingen over dit artikel.

Schrijf als eerste een recensie